Dijital kadınların işi
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Dijital Benim İşim’ projesinin yeni döneminde deprem bölgesindeki 11 ilde 11 dijital sınıf açıldı.
EREN KOCA / Adıyaman - Bu illerde toplam 15 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Projeyle son dört yılda yaklaşık 35 bin kadın kursiyere eğitim verilirken, bu süreçte 43 milyon TL’yi aşkın sosyal değer elde edildi. Eğitimlerini tamamlayıp mezun olan 86 kadın kursiyer Vodafone Türkiye Müşteri Hizmetleri’nde istihdam edilirken, proje kapsamında düzenlenen Dijital Pazarlama Kampanya yarışmalarında dereceye giren dokuz kadın kursiyere 80 bin TL can suyu sermayesi sağlandı.
Dijital alanda farkındalık
Projenin yeni dönem hedefleri Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen toplantıda paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel’in katılımıyla düzenlenen toplantıda 11 ilde eşzamanlı dijital sınıf açılışı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, “Vodafone Vakfı ile hayata geçirdiğimiz Dijital Benim İşim Projesi de dijital dünyanın gücünü kadınların potansiyeliyle buluşturmak üzere kamu ve özel sektör birlikteliğinin başarılı örneklerinden. Proje kapsamında eğitim verdiğimiz on binlerce kadının dijital alanda farkındalığının, bilgi ve becerilerinin artmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Dijital sınıflar, daha fazla kişinin dijital alanda yetkinlik kazanmasına önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.
Her 1 TL 14 TL değerinde
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise, “Temel amacımız, kadınları dijital dünyayla tanıştırarak onlara dijital okuryazarlık becerileri kazandırmak, kadınların sosyal hayatta güçlenmelerini sağlamak ve onları potansiyel dijital iş olanaklarıyla buluşturmak. Geçtiğimiz dönem projeye yaptığımız her 1 TL’lik yatırımın 14 TL’nin üzerinde sosyal değer oluşturduğunu gördük.”
Katılım ücretsiz
Proje kapsamında kadın kursiyerlere 30 saatlik ‘Dijital Okuryazarlık’ ve 44 saatlik ‘Dijital Pazarlama’ eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerin bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk eğitimi merkezlerinde sınıf içinde yüz yüze verilirken, bir kısmı da Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim Platformu üzerinden uzaktan eğitim yoluyla gerçekleşiyor. Proje kapsamında ayrıca, deprem bölgesindeki kadınları desteklemek amacıyla Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da eğitim konteynerleri kuruldu. Kurslara 18 yaşını doldurmuş her kadın katılabiliyor. Kurslara katılım ücretsiz.
Benzer Haberler
Erzurum'u sarsan 4.3'ün bir anlamı var! 37 yılda 3 kez kırıldı: 'Yedisu da etkileyebilir'
Spekülasyon yaratılıyor
Emlak Konut'tan yeni konut kampanyası: Fiyatlar piyasayı nasıl etkiler? 3 soru 3 cevap!
Bakanlığın listesi güncellendi: Bu ürünlere domuz eti nasıl karışıyor? Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma nedenini açıkladı
5.5G’ye geçişte stratejik işbirliği
Kadın girişimciye hibe desteği 100 milyon TL
‘ETRO ile işbirliği dünyaya yayılacak’
Sahte yoruma IP’den kontrol